Product Description

HARMANIZED ~ CD & BOEK

Robby Harman Harmanized BOEK + CD (13 tracks)
€ 25,00 Inclusief Handling & Verzendkosten

Voorwoord Guilly Koster
Fotografie Rayzor Sharp en Robert Harman Sordam
Vormgeving Henk Tijbosch
Gebrocheerd met flappen, 122 blz., geïllustreerd
ISBN 978-90-6265-942-5

Bert Boeren, Brian B., Brian Bijlhout, Dave MacDonald, Eric Calmes Isaac Menso & LaRouge, Iwan VanHetten, Izaline Calister, Jan Kooper, Jeannine LaRose, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Mitchell Brunings, Paddy van Rijswijk, Pete Philly, Robin van Geerke, Roël Calister, Walther Muringen

Sordam is al een tijd bezig met de ontwikkeling van een origineel muzikaal concept: vocale swing-ballads en jazzy geïmproviseerde muziek met Afro-Caribische invloeden. Robby Harman profileert zichzelf als solo-artiest die met zijn eigen composities Surinaams-Nederlands cultureel erfgoed creëert voor een internationaal publiek.

Sordam heeft door zijn Surinaamse vader en zijn Hollandse moeder al op jonge leeftijd ervaren hoe boeiend verschillen en overeenkomsten in cultuur kunnen zijn. De crossover van krachten is altijd een invalshoek van zijn producties geweest. De afgelopen tien jaar is hij samen met een aantal collega’s bezig geweest met het maken van audiovisuele producties. Denk daarbij aan concerten met het Metropole Orkest in het Concertgebouw, waarmee de muziek van Lieve Hugo werd vertolkt, een DVD-in-Boek over drie belangrijke Surinaamse dichters en onlangs de compilatiebox ’De Muzikale Fakkeldragers’, over veertig jaar Surinaamse muziek in Nederland.